När är bästa tiden att ringa kunder?

Funderar du på när bästa tiden att ringa kunder är?  Måndag morgon? Nej, då håller de på att starta veckan. Tisdag efter lunch? Nej, då är de ofta ute och reser och har huvudet fullt av annat. Fredag? Bättre att vänta till på måndag. Känner du igen dig?  Så många ursäkter vi har för att inte ringa kunder. Den bästa tiden att ringa kunder är alltid nu enligt min mening. Anpassa öppningen i samtalet efter tiden som du ringer kunden. 
Tips på hur du kan öppna samtalet på måndag morgon.
Hej, dig vill jag prata med i veckan och jag tänkte därför att jag börjar veckan med att ringa dig så att jag verkligen får tag på dig. Går det bra ett par minuter?
Tips på hur du kan öppna samtalet efter lunch på fredag.
Hej! Vad bra att jag fick tag på dig innan helgen. Jag vill gärna låna ett par minuter innan slipsen åker av och mysbrallorna på. Kan vi se om vi kan komma vidare i vårt ärende. Vart står du nu i frågan? Kan vi ses i nästa vecka? 
Tips på hur du kan öppna samtalet på 23 december efter lunch
Hej! Har du hunnit att gå på julledighet ännu? Jag tänkte att jag gör en chansning och försöker att nå dig innan du packar ner och hinner hälla upp glöggen. Jag vill  önska dig god jul men viktigaste om vi kan boka in det där mötet i början av året.

Hitta det sätt som du är bekväm med men var inte rädd för att gå utanför bekvämlightsramarna. Det är då du växer! Det kräver träning och ju mer du tränar ju bättre blir du. Ta det inte personligt om de inte vill prata med dig. Att få många nej är vardagen för en säljare. Känner du dig påverkad av ett nej? Sträck på dig, armarna upp i luften och säg högt - Tusan vad bra jag är! Sen lämnar du det bakom dig och går vidare till nästa samtal. Ja visst låter det galet men att peppa sig själv är A och O för att lyckas med affärer. Affärer görs mellan människor.  Vi är alla olika och var inte rädd för att vara dig själv.
Lycka till!